FOTOBLOG

Kalender 2018: Groninger dijken in beeld

  • 27 november 2017

Kalender 2018: Groninger dijken in beeld

Ook het volgend jaar kunt u weer genieten van een kalender gemaakt door Jan Sportel Photography.

De kalender 2018 die hij uitbrengt heeft dit jaar als thema “Groninger dijken in beeld”. Het heeft 13 exclusieve foto’s van dijken en aangrenzende omgeving.

Dijken hebben een prominente plek in het uitgestrekte Groninger polderlandschap.

Sedert de ophoging van de zeedijk op deltahoogte zijn de slaperdijken overbodig geworden. Doch de provincie Groningen heeft bepaald dat de slaperdijken een cultuurhistorische functie hebben. Deze dienen grotendeels in oorspronkelijke staat te blijven.

Voor uitgebreide informatie omtrent het provinciaal beleid betreffende de Groninger dijken verwijs ik naar het beleidsplan “Dijken die niet mogen wijken”.

De foto’s bestrijken het zeedijkgebied (o.a. Johannes Kerkhovenpolder en Carel Coenraadpolder) van Termunten tot aan Nieuwe Statenzijl, met enkele uitstapjes naar een slaperdijk. Ik heb geprobeerd de schoonheid van dijken en omgeving in beeld te brengen. Wat een prachtige weids landschap dit oplevert – in alle jaargetijden. En: zonder dijken is het wijken.

Onder de foto’s zijn de plaats van opname geplaatst. Dit naar aanleiding van (terechte) opmerkingen betreffende de kalender van 2017 “Beelden uit het Oldambt”.

 

Eerste exemplaar voor dijkgraaf Waterschap Hunze en Aa’s

Donderdagmorgen 14 september was de officiële overhandiging in het waterschapsgebouw van Waterschap Hunze en Aa’s. Het eerste exemplaar is aangeboden aan de heer G.J. ten Brink, dijkgraaf van Waterschap Hunze en Aa’s, om 10 uur ’s morgens, in het gebouw aan de Aquapark 5 te Veendam.

Overhandiging kalender 2018

Overhandiging van het eerste exemplaar van de kalender aan de dijkgraaf van waterschap Hunze en Aa’s te Veendam, dhr. G.J. ten Brink.

Kalender 2018 nu verkrijgbaar

De kalender is eind september 2017 verschenen. Deze fotokalender is nu te bestellen:, met vermelding van naam, adres en aantal via info@jansportel.nl of telefonisch: 06-51957015.

Het geheel is geprint op fotopapier, zodat u na het verstrijken van de maand de afbeelding kunt uitsnijden en de foto nog hebt.

Het formaat is 30×42 cm en heeft een luxe spiraalbinding met ophanghaak.

De prijs is € 19,50 en wordt gratis thuisbezorgd in de gemeente Oldambt. Verzendkosten buiten de gemeente Oldambt en binnen Europa zijn € 4,50.

Verkrijgbaar op o.a. canvas

Een selectie van de foto’s van deze kalender zijn ook verkrijgbaar zijn in mijn shop, op canvas, dibond, behang, hout, enz.

Fotokalender 2018

Fotokalender 2018 “Groninger dijken in beeld” – nu verkrijgbaar!