FOTOBLOG

Foto’s Groningen beeft en fakkelt

  • 8 februari 2017

Groningen beeft en fakkelt

De Groninger Bodem Beweging (GBB) en Milieudefensie organiseerden dinsdagavond 7 februari 2017 een fakkeloptocht, dit n.a.v. de aardbevingsproblematiek in de provincie.

Ruim 4000 mensen vertrokken vanaf de Vismarkt door de binnenstad van Groninigen.

Onder de aanwezigen o.a. Commissaris der Koning René Paas, burgemeester Den Oudsten (Groningen), burgemeester Smit (Oldambt), Freek en Hella de Jonge, Bert Visscher en vele andere prominente Groningers.
CvdK van de provincie Groningen René Paas ontving na afloop op de Vismarkt een petitie van Freek de Jonge, waarin staat dat de gaswinning terug moet en alle schade aan huizen en gebouwen vergoed dient te worden.

Aardbevingen, veroorzaakt door gaswinning, hebben het leefklimaat in de provincie Groningen voor een groot deel verwoest. Schadeafhandeling stuit op spanning tussen rechtvaardig en rechtmatig. Woningen en gebouwen zijn onveilig. Gedupeerden voelen zich vaak ‘gevangen in een onveilige gevangenis’. – Freek de Jonge

Petitie

Tekenen van de petitie “Laat Groningen niet zakken”  kan op:

https://petities.nl/petitions/laat-groningen-niet-zakken?locale=nl

UPDATE:

Inmiddels hebben op vrijdag 31 maart 2017 ruim 161.000 mensen de petitie ondertekend. Men hoopt op ruim 300.000 ondertekenaars.